Nieuwsbrief leidingen bekleden en coaten

Leidingen, buizen, kanalen en schoorstenen worden in de industrie gebruikt om vloeistoffen en gassen te transporteren; dit gaat veelal gepaard met ernstige corrosieproblemen en dit door diverse invloeden. De corrosiebeschermende industrie werkte in de loop der jaren diverse technieken uit om deze vakkundig te behandelen !

 

lees meer

Nieuwsbrief pitcorrosie

Pitcorrosie kan ernstige problemen met zich meebrengen; het is een corrosievorm die soms lokaal ontstaat en in tegenstelling tot uniforme corrosie zeer snel kan leiden tot uitval van een installatie en ernstige bijkomende schades kan veroorzaken.

 

lees meer

Nieuwsbrief extreme slijtvaste bekleding in de maritieme sector

Recentelijke werd er onderwater een inspectie uitgevoerd door (IWS) aan de touw bescherming (rope guard) ter hoogte van de schroef van een 2500TEU schip.  Het onderdeel was in 2014 vernieuwd en daarna bekleed met onze extreme slijtvaste bekleding (gemodificeerd PU).  Het resultaat van de inspectie dit jaar was spectaculair,…

lees meer

Nieuwsbrief EDF

Tussen de verschillende grote projecten, “Revamp” van gaswassing in Le Havre en Cordemais (steenkolen energie centrales) en een enorme spoedklus in Amsterdam na een brand in de grootste vuilverbranding van Europa, nemen we graag nog eens de tijd om een technische toelichting te geven over corrosie en veroudering van kunststoffen. …

lees meer

Nieuwsbrief nieuwe materialen

Binnen enkele weken start GBT voor het derde jaar op rij met de sanering van de rookgaswassing bij een steenkool energiecentrale in Frankrijk, de laatste fase in Cordemais 4 (Bretagne). Daarnaast lopen verschillende renovatieprojecten in Spanje, China en Canada. Ondertussen blijft GBT innoveren en op zoek gaan naar nieuwe oplossingen….

lees meer